Get Some Tattoo 

Tatuering, Piercing samt Laserborttagning.

Angående laserborttagning.

Varför tar Vi bort tatueringar?
Under 1990-talet och 2000-talet har det blivit allt mer populärt att tatuera sig. Tyvärr har det också medfört en marknad för så kallade "scratchers", "hemmafixare"och oseriösa tatuerare. Vilket i sin tur gjort att många går omkring med tatueringar som de inte är speciellt stolta över. Att göra en "cover up" över en oönskad tatuering kanske inte alltid betyder att man kan välja ett motiv man vill ha, men med rätt behandling så kan man numera bleka upp sina tatueringar. Något som möjliggör att man i stort sett kan välja vilket motiv som helst och vilka färger man vill ha istället för att bara täcka över den med svart.

Vad händer när jag bleker min tatuering?
När lasern träffar pigmentet i tatueringen så slår den sönder färgentill små partiklar som kroppen själv transporterar ut under i tidsperiod på ca 6-8 veckor.

Vad bör jag tänka på innan jag bestämmer mig för att ta bort/bleka min tatuering?
Att bleka en tatuering tar tid och det är många faktorer som spelar in, storleken, färgen, djupet och hur din kropp tar hand om de partiklar som ska transporeras ut. Alltså är det väldigt svårt att säga hur lång tid det kommer att ta för just Din tatuering.
Även resultatet är individuellt men ca 80% går att bleka bort och i vissa fall även mer.
Därför rekommenderar Vi att man siktar in sig på att göra en "cover up" efter behandlingen för att bli riktigt nöjd.
Normal reaktion är klåda, rodnad, svullnad och i vissa fall även blåsor eller blåmärken.
Allergiska reaktioner på de pigment som frigörs är ytterst  sällsynta men är du osäker bör du rådfråga din läkare innan behandling.

Gör det ont?
Att ta bort en tatuering är inte smärtfritt. Är man orolig för att det gör för ont så kan man köpa "Emla-salva" receptfritt på apoteket som man smörjer in i det område som ska behandlas ungefär en timme innan behandlingen.

Hur stor tatuering kan jag ta bort/bleka?
Du kan ta bort/bleka hur stora tatueringar som helst men bara 2-2,5 kvadratdecimeter(ungefär en handflata) per behandlingstillfälle (OBS! ej runt ögonen).

Hur mycket kostar det att ta bort/bleka en tatuering?
Många tror att det kostar en förmögenhet att ta bort/bleka en tatuering men så är inte fallet.
Prisbilden ligger från 500-1000kr per behandlingstillfälle och mellan 3-8 behandlingar behövs för att man ska kunna göra en lyckad "cover up".
Pris/tids-exempel: "en text" ca 5 behandlingar. Tid ca 7-10 månader innan man kan göra en "cover-up". Pris ca 2 500kr exklusive ny tatuering.